Vltpldrpln01b

Aanleg fietsviaduct Vlietpolderplein

Met het plaatsen van geprefabriceerde dunwandige betonschillen is met minimale overlast voor de weggebruiker de eerste stap gemaakt voor de realisatie van de zwevende fietsrotonde boven het Vlietpolderplein.

De geprefabriceerde schillen zijn voorzien van voorzieningen om zowel de tuibalken als de in het werk aan te brengen voorspanning eenvoudig op locatie te realiseren. Door continue metingen wordt de positie van de schillen van het nieuwe dek nauwkeurig bewaakt en indien nodig aangepast om  te compenseren voor de diverse bouwbelastingen en doorbuigingen van de hulpconstructies.

Eind dit jaar zal het viaduct gereed zijn. Een mooi voorbeeld van intensief samenwerken tussen alle bij de engineering betrokken partijen (LukassenBrokking, Van Der Made en Blue Hand) om het de aannemer Van der Made mogelijk te maken om met minimale overlast in een korte doorlooptijd een complex kunstwerk te realiseren.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>