sdr

Beweegbare Grote Wijnbrug in hart van Rotterdam krijgt gestalte conform UAV-gc contract

Na een flinke inspanning van Maas en Hollandia Infra is de stalen bovenbouw op de betonnen onderbouw van de beweegbare brug ‘Grote Wijnbrug’ geplaatst.

Conform planning is deze beweegbare brug opengesteld voor bouwverkeer ten behoeve van de vele hoogbouw projecten in de directe omgeving.

Blue Hand is verantwoordelijk voor de integrale ontwerpleiding en voor het ontwerp en engineering van al het betonwerk. Gezien de vele onverwachte situaties in de ondergrond is dit een flinke uitdaging geweest. Door goed samen te werken met de Gemeente Rotterdam in dit UAVgc-werk heeft de brug – ondanks alle onverwachte omstandigheden – al een groot deel van haar gestalte gekregen.

De komende periode wordt onder andere het metselwerk en het bewegingsmechanisme in de kelder aangebracht en uitvoerig getest. Daarna is Rotterdam weer een mooie beweegbare brug in het centrum rijker en is de buurt weer goed ontsloten voor het verkeer.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>